I BHmeteo dao prognozu za naredne dane: Večeras kiša, a stiže i zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
I BHmeteo dao prognozu za naredne dane: Večeras kiša, a stiže i zahlađenje
Foto: Bhmeteo.ba / Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Večeras, do prijepodnevih sati petka prolazno kiša u većem dijelu zemlje. Uz oblake i padavine, pad temperatura. Tako da će kraje ove sedmice obiljeziti nešto svježije vrijeme kako i dolikuje za oktobar.

Navode ovo danas, 10. oktobra, u svojoj prognozi, ekipa na stranici BH meteo. Potom dodaju:

"Dok čekamo hladnu frontu sa sjevera, danas dašak ljeta uz jugo. U Banja Luci i Zenici temperature dosežu do 28°C. Sve to uz pojačan južni vjetar koji u planinskim krajevima doseže i olujne udare. Padavine će kasnije poslijepodne i večeras najprije zahvatiti dio Krajine (sjeverozapadne Bosne), a kasnije u noći i u jutarnjim satima petka prolazno će se proširiti i na veći dio ostatka zemlje. Padavine će se relativno brzo premještati prema jugu. Dolaskom padavina temperature u padu, jugo će zamijeniti sjeverac uz postepeno slabljenje vjetra. Sutra svježije za nekih 10°C u odnosu na danas."

MESS 2024 | Stepski vuk: Jedan od najboljih teatarskih proizvoda bh. glumišta, ali i šire

MESS 2024 | Stepski vuk: Jedan od najboljih teatarskih proizvoda bh. glumišta, ali i šire

Za vikend djelimično razvedravanje, dalje prognoziraju, uz dosta sunčanih intervala: "Po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevim satima moguća magla. Temperature većinom od 14 do 20°C, na jugu do 24°C. Kako trenutno prognoze ukazuju i početak iduće sedmice donosi stabilnije vrijeme uz obilje sunčanog vremena."

Prognozu vremena za naredne dvije sedmice koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod možete čitati na OVOM LINKU.

10.10. - 14:10 | Večeras, do prijepodnevih sati petka prolazno kiša u većem dijelu zemlje. Uz oblake i padavine, pad...

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, October 10, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije