I BBC zaintrigirao slučaj #trotoar: Kad Radio Sarajevo prenosi bh. događaj godine

Radiosarajevo.ba
I BBC zaintrigirao slučaj #trotoar: Kad Radio Sarajevo prenosi bh. događaj godine
"Vrlo nevjerovatno, pločnik ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine postao je glavna tema medija u Sarajevu, nakon što su zvaničnici ove institucije pozvali novinare na svečano otvorenje trotoara", početak je BBC-jevog izvještaja o #trotoaru.

Nakon što je vijest o "otvorenju" trotara ispred Predsjedništva BiH pobudila veliku pažnju javnosti u BiH, a zatim i u cijelom regionu, večeras su i veliki svjetski mediji izvijestili o ovoj "neobičnoj pojavi" koja je nasmijala cijeli region.

U odjeljku "Vijesti iz cijelog svijeta" BBC je opisao cjelokupnu situaciju u vezi sa "predsjedničkim trotoarom", objasnivši kako je novinarima stigla pozivnica za svečano otvorenje trotoara, nakon čega je ovaj događaj u komičnom tonu obišao sve društvene mreže.

"Radio Sarajevo je ovaj 'događaj godine' popratio uživo putem Facebooka, naglasivši kako je to 'za sve one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju'", stoji u izvještaju BBC-ja o ovom događaju koji je za veoma kratko vrijeme postao popularan.

Nadalje reporteri velikog britanskog medija su opisali sam dan otvorenja, kazavši kako se na događaju pojavio samo jedan zvaničnik, te da su održani protesti na kojima su građani Sarajeva poslali poruke u vezi sa ovim događajem.

"Volio bih upoznati tog PR-a koji je pomislio da je dobra ideja pozvati novinare na otvorenje trotoara", jedan je od komentara sa Twittera koji je BBC istakao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije