"Hvala vam i ponosan sam...'', poručio Ćamil Duraković

4
Radiosarajevo.ba
"Hvala vam i ponosan sam...'', poručio Ćamil Duraković
FOTO: Facebook / Camil Durakovic

Od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo je 166, što nije dovoljno niti za jedan mandat, ocijenio je na svom Facebook profilu predstavnik inicijative Moja adresa Srebrenica Ćamil Duraković.

''Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo neregularne izbore, želim saopštiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom popisu glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno ni za jedan vijećnički mandat'', poručio je.

''Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde'',  napisao je Duraković.

Navodi da ova borba nije laka, ali je sigurno nastavljaju.

''Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam...'', poručio je Duraković.

Posmatrači su zabilježili porodično glasanje na više od polovine biračkih mjesta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije