... / CIK BiH saopćio prve rezultate kakva je bila izlaznost u Doboju i Srebrenici

21. 02. 2021. u 21:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 posto, saopšteno je iz iz Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH).

"Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen", navedeno je u saopćenju.

Iz CIK-a pojašnjavaju da su biračka mjesta zatvorena u 19 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19 sati, a posljednje od njih u 19.40 sati.

CIK BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici saopštiti na konferenciji za novinare u ponoć.

Danas su održani ponovljeni izbori za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada na 89 biračkih mjesta, te načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih i mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA