Hutba ef. Čamdžića o diplomama ponovo viralna

5
Radiosarajevo.ba
Hutba ef. Čamdžića o diplomama ponovo viralna
Foto: YouTube/Printscreen / Izet ef. Čamdžić

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Zavidovićima Izet ef. Čamdžić je 2019. godine održao hutbu u džamiji u kojoj je skrenuo pažnju vjernicima o lažnim diplomama.

Efendija Čamdžić je na hutbi u Gradskoj džamiji Zavidovići govorio o tome kako bi se vjernici trebali odnositi prema lažnim diplomama.

"Zamislite braćo da trebaš letiti avionom kojim upravlja čovjek koji ima diplomu ali nema znanje. Zamisli operisat će te doktor koji ima diplomu ali nema znanje. Zamisli učitelj, nastavnik, profesor koji će odgajati i obrazovati tvoje dijete ima diplomu ali nema znanje", kazao je efendija.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Pored toga također je napomenuo vjernike da je poslanik Muhamed a.s. kazao da je traženje znanja farz i da je to dužnost svakog muslimana i muslimanke.

"Poslanik nije rekao da je posjedovanje diplome farz i dužnost svakog muslimana i muslimanke" dodao je.

Za kraj naglasio je da je diploma samo potvrda našeg znaja, a ona mora biti istinita i relevantna, prenosi Crna hronika.

@crnahronikainfo

Efendija o lažnim diplomama

♬ original sound - CRNA Hronika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije