Husein ef. Kavazović u Brusselsu: Razgovor na temu 'Islam i europski muslimani'

Radiosarajevo.ba
Husein ef. Kavazović u Brusselsu: Razgovor na temu 'Islam i europski muslimani'
/ Foto: IZBiH
Danas je u Brusselsu organiziran razgovor s reisul-ulemom IZ u BiH Husein ef. Kavazovićem na temu Islam i europski muslimani.

Organizator skupa je jedna od najprestižnijih europskih think-tank organizacija Friends of Europe (Prijatelji Europe). Razgovor s reisul-uemom je moderirala Shada Islam, direktorica odsjeka za Europu i geopolitiku u institutu Prijatelji Europe.

Skupu je prisustvovalo više od stotinu političara, novinara i predstavnika nevladinog i vladinog sektora iz brojnih europskih institucija koji su imali priliku reisul-ulemi postavljati direktna pitanja.

Tokom razgovora otvorena su brojna pitanja koja se tiču budućnosti islama i muslimana u Europi te toga kako bosansko iskustvo življenja islama može koristiti Europi i Europskoj uniji.

Tokom dana, reis Kavazović će dati intervju listu Politiko čime se završava dvodnevna posjeta reisul-uleme i delegacije Rijaseta IZ u BiH Brusselsu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije