Husein ef. Kavazović pozvao građane da posjete Sarajevo halal sajam

Radiosarajevo.ba
Husein ef. Kavazović pozvao građane da posjete Sarajevo halal sajam
PrtScr / Kavazović: Zabrinuti smo zbog sve češćih napada
Reis-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović pozvao je građane da posjete međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair – SHF (Sarajevo halal sajam), koji će biti održan od 27. do 29. septembra ove godine u Centru Skenderija.

Organizatori Sarajevo Halal Fair-a su Bosna Bank International, Islamska razvojna banka (IsDB) i Islamska zajednica u BiH.

"Ovo je prilika da svi podignemo našu svijest na viši nivo o onome o čemu nas dragi Bog u svetoj knjizi Kur'anu časnom obavještava, da nam je On dao zadatak da vodimo računa šta jedemo i na koji način to svakako i spravljamo od onoga čime nas je On opskrbio na Zemlji. Kazao nam je da jedemo od lijepih stvari i halal - dozvoljenih stvari. Ovo je prilika da pozovem muslimane u BiH ali i sve one koje su zainteresirani i na ovaj način podržali ovaj sajam i naravno podržali halal kao princip i vrijednost u našim životima, da dođu na sajam i vide koji su to proizvodi koji se nude kao halal proizvodi u našoj državi, u našem širem okruženju", spomenuo je Kavazović.

Prema njegovim riječima, na sajmu će biti izloženi proizvodi koji imaju halal certifikat i da će biti proizvoda iz našeg okruženja ali i šire.

"Bit će organizirane panel diskusije o halalu, da se čuje koliko je važno u našem životu da vodimo računa o zdravoj ishrani, a halal je naravno zdrava ishrana. To je prilika da svi oni nađu interes u proizvodnji halal hrane, da se povežu s drugima, da iskustva koji su drugi stekli u proizvodnji halal hrane nadograde ono do čega su i sami došli", kazao je reis-l-ulema Islamske zajednice u BiH.

SHF 2018 će okupiti halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta na jednom mjestu i promovirati aktivizam muslimanskih potrošača. Sajam će također potaknuti susrete proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga s velikim kupcima i distributerima iz Saudijske Arabije, Bahreina, Omana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije i Turske.

Na Sarajevu Halal Fair-u bit će predstavljeno više od 90 izlagača, a učesnici Sajma dolaze iz 36 zemalja svijeta. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije