Human i lijep gest Bišćanina: 10.000 KM za liječenje sugrađanina

Radiosarajevo.ba
Human i lijep gest Bišćanina: 10.000 KM za liječenje sugrađanina
Foto: biscani.net / Sanel Hadžić

Nedugo nakon što je na stranicu portala Biscani.net stigao apel za pomoć našem sugrađaninu, koji je ovom prilikom htio ostati anoniman, stigla je i ponuda za pomoć od Bišćanina Sanela Hadžića.

Naime, Sanel Hadžić je Bišćanin koji živi i radi u Švedskoj, a nakon što je vidio apel za pomoć, odlučio je da on bude kap u moru koja će spasiti još jedan život.

Nakon apela, Hadžić se ponudio da pomogne i to na način da će osigurati potrebna sredstva, ali zauzvrat neće uzeti ništa, tačnije kuća koja je ponuđena kao zalog da će novac biti vraćen.

Kako navode, jučer u poslijepodnevnim satima na stranicu pomenutog portala javio se sugrađanin kojem je potrebno 10.000KM za hitno liječenje, a koji zauzvrat nudi kuću da se osigura kao zalog da će novac biti vraćen. 

"Razgovarao sam sa porodicom i jako mi je žao šta im se dešava. Ponudili su mi ugovor kod notara da njihova kuća bude zalog da će mi vratiti novac, ali ja to ne želim. Ja sam se se isključivo javio porodici da im pomognem i novac im halalim. To ću uraditi kako sam im i obećao. Da im Allah olakša i riješe zdravstveni problem čim prije”, izjavio je Sanel Hadžić za Biscani.net portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije