Hrvatsko vrbovanje bh. selefija: Tužilaštvo otvorilo istragu, saslušat će i Mektića

Radiosarajevo.ba
Hrvatsko vrbovanje bh. selefija: Tužilaštvo otvorilo istragu, saslušat će i Mektića
Foto: Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine forimiran je predmet koji je dat tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će poduzeti žurne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Priča o hrvatskom vrbovanju bh. selefija: Uloge imali i konzul i Mato Đaković

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima, a o kojima tužilaštvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH, odgovoreno je iz ove institucije na upit portala Radiosarajevo.ba.

"Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužiteljstvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona.

Ministar Mektić: Hrvatski obavještajci pokušali diskreditirati BiH!

Tužiteljstvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH", navodi se u odgovoru koji smo dobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije