Hrvatski ministar Grlić Radman danas u Sarajevu i Mostaru

0
Fena
Hrvatski ministar Grlić Radman danas u Sarajevu i Mostaru
FOTO: Radiosarajevo / Grlić Radman sastat će se s Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastat će se danas s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Grlića Radmana, a potom i sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Ministri Turković i Grlić Radman će nakon sastanaka dati izjave za medije.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Planirano je da se hrvatski šef diplomatije u Sarajevu susretne i sa vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem te provincijalom Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, nakon čega će otputovati u Mostar.

Planiran je susret s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem, biskupom mostarsko-duvanjskim Petarom Palićem te provincijalom hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije i predstojnikom unije franjevačkih provincijala Europe Miljenkom Štekom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije