Hrvatski mediji: Mamić pobjegao iz BiH; Mamić: U Međugorju sam

Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji: Mamić pobjegao iz BiH; Mamić: U Međugorju sam
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zdravko Mamić

Hrvatski Večernji list danas je objavio da je Zdravko Mamić pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Ujedinjene Arapske Emirate. Navodno Mamić je pobjegao zbog informacije da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj u kojoj je osuđen na zatvorsku kaznu.

List dalje tvrdi da su advokati Zdravka Mamića već putovali u UAE i dogovarali njegov bijeg. Navodno su bijeg planirali privatnim avionom iz Mostara u UAE.

Ipak, Avaz je objavio da im je Mamić u 18.35 rekao da je u Međugorju.

"Nije to tačno, evo me u Međugorju, nigdje nisam pobjegao. Tačno je samo da je moj brat Zoran bio kod mene u posjeti i vratio se u Emirate, gdje i radi", rekao je Mamić za "Avaz".

Podsjetimo, Zdravko Mamić osuđen je u junu na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja miliona iz Dinama. Osim što je nepravomoćno osuđen na 6 i pol godina zatvora, Mamić mora vratiti 52 milliona kuna. Presudu je dočekao u Međugorju. 

Njegov brat Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na  četiri i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije