Hrvatska obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici: Građani Zagreba održali Mimohod sjećanja

Anadolija
Hrvatska obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici: Građani Zagreba održali Mimohod sjećanja
Foto: AA / Mimohod sjećanja na Srebrenicu u Zagrebu

Program obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici završen je Mimohodom sjećanja i svjetlosnom projekcijom cvijeta "Sjećanje" – Srebrenica 1995-2024 na Zagrebačkim fontanama.

Mimohod sjećanja u kojem je sudjelovalo više od stotinu građana krenuo je od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkih fontana koje su ovom prigodom osvijetljene cvijetom "Sjećanje".

Armin Hodžić, saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba podsjetio je kako je projekcija cvijeta "Sjećanje" jedan u nizu događaja kojima je i ove godine u Hrvatskoj obilježena godišnjica genocida u Srebrenici.

Objavljen trailer horora kojeg je Hollywood odbio zbog uznemirujućih scena

Objavljen trailer horora kojeg je Hollywood odbio zbog uznemirujućih scena

"Započeli smo komemoracijom u Hrvatskom saboru, nastavili Ultramaratonom Vukovar – Srebrenica, danas su naši maratonci utrčali u Memorijalni centar u Potočarima. Večeras smo ovdje i na ovaj simboličan način odajemo počast žrtvama genocida u Srebrenici", izjavio je Hodžić.

Riječ je o drugom Mimohodu s Trga bana Jelačića u kojem je više od stotinu građana prošlo centrom Zagreba s transparentom "Da se nikad ne zaboravi – Zagreb Srebrenici".

Reporterska ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se trenutno u Srebrenici, a sve najnovije informacije sa obilježavanja 29. godišnjice genocida možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije