COVID / Hrvatska donijela odluku o ublažavanju epidemioloških mjera

28. 01. 2021. u 13:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Na sjednici Vlade Hrvatske danas predstavljeno je ublažavanje mjera. 

Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola vraćaju se u školske klupe.
Dopustit će se veći broj sportskih aktivnosti, osobito onih koje se održavaju vani, ali i nekih individualnih, rekao je premijer.

Mjere će se ponovno revidirati sredinom februara.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović detaljnije je pojasnio situaciju.

Želim naglasiti da Hrvatska uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. Unatoč tome, a zbog pozitivnih trendova, danas govorimo o popuštanju koja nisu velika ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu u ovom trenutku. Odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola”, rekao je Božinović.

Drugi važan aspekt je proširenje mogućnosti za bavljenje sportom, što je opet usmjereno na djecu. To uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. No, popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice. Dalje revidiranje mjera išlo bi od sredine veljače”, rekao je Božinović, piše N1.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA