Hota-Muminović i Karić uručile priznanja najboljim učenicima-volonterima

0
Radiosarajevo.ba
Hota-Muminović i Karić uručile priznanja najboljim učenicima-volonterima
Foto: Grad Sarajevo / S uručenja priznanja

Susret najboljih volontera mjeseca na platformi Trebalsta.ba sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, predstavnicima organizacija Dobro.ba i Pomozi.ba, te "Bosna Bank International" i"Ping" uprilčen je danas u Vijećnici.

Tokom susreta izražena je zahvalnost najboljim volonterima u prvom polugodištu školske 2021./2022. godine. Najbolje rangirani volonteri za četiri mjeseca su: Nejla Merdan - Prva gimnazija (septembar), Lamija Ademović - Prva bošnjačka gimnazija (oktobar), Selma Salman - Treća gimnazija (novembar) i Hana Aldžić - Prva bošnjačka gimnazija (decembar).

S obzirom da je učenica Lamija Ademović trenutno u izolaciji, partneri na projektu su joj se putem video poziva zahvalili na nesebičnom angažmanu u proteklom periodu, uz želje za brz oporavak.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Broj volontera raste

Gradonačelnica Karić i ministrica Hota-Muminović su se zahvalile prisutnim volonterima, te su pozvale sve srednjoškolce da se registruju na platformi https://Trebalsta.ba, uz želju da se svi takmičimo u dobru.

Od početka ove školske godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 275 učenika-volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj volontera iz dana u dan raste. Učenici-volonteri su na više od 20 realiziranih projekata od avgusta do danas proveli 967 volonterskih sati.

Trebalsta.ba je platforma koju je pokrenuo "BBI International" u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i u saradnji sa organizacijama Dobro.ba, Pomozi.ba, te kompanijom "Ping" sredinom 2021. godine.

Priznanja najaktivnijim volonterima

Učenici se mogu registrirati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima.

Zainteresirana udruženja i organizacije također mogu putem iste platforme kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije