Hoće li Predstavnički dom BiH danas smijeniti Heleza i Košarca?

2
Radiosarajevo.ba
Hoće li Predstavnički dom BiH danas smijeniti Heleza i Košarca?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zukan Helez, Staša Košarac

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra dvije zastupničke inicijative koje se odnose na rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, odnosno smjenu ministara Staše Košarca i Zukana Heleza.

Zastupnici Mira Pekić, Jasmin Emrić, Vlatko Glavaš, Aida Baručija, Branislav Borenović, Mladen Bosić, Elvisa Hodžić, Nenad Grković, Šerif Špago, Darko Babalj i Safet Kešo uputili su inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH - smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u Vijeću ministara BiH Staše Košarca.

U obrazloženju su naveli kako smatraju da Staša Košarac, zbog povezivanja sa porodičnim nasiljem, nije moralno prihvatljiv da bude na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i vrši funkciju zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Europska unija će pomoći u potrazi za iranskim predsjednikom

Europska unija će pomoći u potrazi za iranskim predsjednikom

Istaknuli su da javno svjedočenje Sanje Stanković pred Istražnom komisijom Predstavničkog doma PSBiH o korupciji u pravosuđu o porodičnom nasilju od strane njenog bivšeg supruga Staše Košarca i odbijanju institucija kojima se obratila da je zaštite, jeste eklatantan primjer ignorisanja nasilja nad ženama od strane institucija u BiH.    

Trebala bi biti razmatrana i inicijativa zastupnika: Sanje Vulić, Obrena Petrovića, Nebojše Radmanovića, Ljubice Miljanović, Milorada Kojića, Milana Petkovića, Miroslava Vujičića i Čedomira Stojanovića za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH - smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza u Vijeću ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije