Hoće li Izetbegović nakon susreta s Plenkovićem povući potez koji će promijeniti sve

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nece

Nemaju većinu za promjene. Bake sam nemože udovoljiti fašističkim zahtjevima.

hamza

Naj veca greska je sto su Bosnje dozvolile ovome Izmetu da se postavi kao njihov vođa jos ide po sastancima kao plemenski vođa mimo drzavnih institucija i predstavlja Bosnje

Koferi su mu vec odputovali jos samo da on zbrise!

.

071

Predstavnici naroda ne postoje. Postoje samo političke stranke koje su na izborima dobile (čitaj: pokrale) relativnu većinu glasova. Kada se uzmu u obzir razmjere izborne krađe, odnosno činjenica da u realnosti zvanično 18% a istinski manje od 10% glasačkog tijela glasa za sve tri nacionalističke stranke ZAJEDNO, onda se postavlja pitanje koga uopšte oni predstavljaju, da ni ne počinjemo govoriti o nekakvim narodima. Pored toga, osim u autokratskim državama etno-čistog tipa (ono što je namjeravala proizvesti nacistička Njemačka) nije ni moguće demokratskim izborima dobiti predstavnika naroda. Tj. to je moguće samo tamo gdje je narod jednako država. Znamo koji su to slučajevi bili u istoriji, i sa razlogom su se smatrali anticivilizacijskim pojavama. Niti jedna od političkih stranaka u BiH od početka ovog dejtonskog cirkusa nije imala istinski legitimitet proizveden izborima i realizovan u institucijama koje po svom dizajnu i nisu istinski predstavničke. Dakle, ova tri majmuna se nemaju šta pitati o izbornom zakonu.

Vera

Zašto Hrvatska ne uvede sankcije Hrvatskom cvijeću u Bosni ako ne promeni izborni zakon da Hrvati sami biraju svog predstavnika. Zatvoriš granicu i lupiš sankcije i Bošnjacima i Dodiku i nema ni hrane preko morskih luka pa da vidiš kako će se sve rešit ali šta ćeš kad je hrvatski premijer nesposoban, tačnije anemičan?

Guest

Bake potegni ga.

Koliko ce boosnjooka

Bookir zttvovati? Vrijede li Sveubija i Fadilj Malinoa 3000? Ili vise

Advokat

Kratko i jasno: HOĆE! Bakir jednostavno be zeli ostaviti nikakve dvojbe ko je najveća budala na političkoj sceni! Čak ni strah za sopstveni život nije toliko veliki da ovu budalu spriječi u njenoj nakani! Za ovu budalu ne postoji donja crta u pregovorima. On nam jednostavno porucuje da mi Bosnjaci nismo narod koji treba da ima svoju drzavu. Ima tu i istine jer ono sto mi dopustamo da nam ova budala radi ne bi dopustao ni jedan drugi narod na svijetu! Da je predstavnik bilo kojeg drugog naroda i da radi protiv tog naroda kao sto radi protiv Bosnjaka, Bakir bi odavno bio rahmetlija. Samo Bosnjacki narod odlaže radikalne poteze u strahu od budućnosti. Kada budućnost postane sadasnjost bit' ce prekasno! Pa taman da Bakira objese za muda na Trgu Republike kao sto su Talijani objesili Musolinija bit' ce prekasno! On ce prije toga ionako potpisati podjelu zemlje.

071

@Vera Čim izađu iz Evropske unije i NATO-a i raskinu postojeće trgovinske i druge ugovore, mogu početi sa tako mudrom državničkom politikom. Naravno, moraju i kompenzirati za izgubljeni priliv od povelikog uvoza u BiH. Do tada bi bilo bolje da se hrvatski HDZ malo pozabavi i Hrvatskom. Recimo da konačno obnove koju kuću poslije zemljotresa ili se pozabave činjenicom da je Hrvatska izgubila preko milion stanovnika (nominalno), bez uračunavanja gubitka iz potencijalnog priliva. Mislim, meni je ok da ginu za Čovića, prije će nestati sa političke scene u Hrvatskoj.

BiH u EU

Nema tu hoću-neću, zna se ko je tu Regionalni lider i ko postavlja uslove na putu u EU i.

Talent

Bakir je talentirano nesposoban i bez karakteran.Izdat ce BiH garant samo da bi mogao biti glavni u fildjan državi.Ako njega ne smjene pametni karakterni članovi SDA- a sa BiH je gotovo.

AB

Izetbegović nije vlast u državi BiH niti on može odobriti bilo kakav novi izborni zakon. HDZ mlati praznu slamu. Ko kaže da će članovi SDA koji obnašaju vlast stati na stranu Izetbegovića. Ovo je HDZ-ovo čisto zavaravanje hrvatskog naroda u BiH kako bi dobili nove izbore !

071

@Miki Joj Miki, Miki :). Ja mislim da vas nacoše i primitivce trebati satjerati negdje na poljanu da se družite i riješite svoje uzajamne probleme. Mislim da ćemo tada i otkriti da vas ima jako malo. Nas ostale, uključujući i one koji se masovno iseljavaju jer im je pun klinac budala, interesuju mnogo ozbiljnije stvari, one za odrasle ljude.

Za Veru

Zašto Hrvatska ne uvede sankcije Hrvatskom cvijeću u Bosni ako ne promeni izborni zakon da Hrvati sami biraju svog predstavnika. Zatvoriš granicu i lupiš sankcije i Bošnjacima i Dodiku i nema ni hrane preko morskih luka pa da vidiš kako će se sve rešit ali šta ćeš kad je hrvatski premijer nesposoban, tačnije anemičan? ka Vera Na osnovu cega u ovom kao i vecini slucajeva Hr se uplice u BiH a ne obratno. Zasto kad ste tako pametni za rjesavanje problema kod nas niste dozvolili da se napravi Sao Krajina kod vas i da samo oni mogu glasati za svog predstavnika???? Nego ste ih istjerali i poubijali. Zasto zakuhavate u BiH.

/ Najnovije