Hoće li BHRT prenositi EURO 2016?

Radiosarajevo.ba
Hoće li BHRT prenositi EURO 2016?
Radio televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) biće u mogućnosti da ovoga ljeta prenosi EURO 2016, nakon što je postignut sporazum o tome u posljednjem trenutku.

Očigledno je da je BHRT-u, zbog svega što mu se dešava, progledano kroz prste. Iz EBU-a je saopćeno kako je BHRT pod velikim finansijskim pritiskom, te kako je nedavno najavljeno da će biti prisiljena da prestane sa emitiranjem programa krajem juna.

“Imali smo produktivne razgovore sa BHRT-om tokom protekle sedmice i drago mi je da smo postigli sporazum u zadnjem momentu koji će omogućiti našoj članici mogućnost prenosa dešavanja sa EURO-a 2016 i razmjenu vijesti”, izjavila je direktorica EBU-a Ingrid Deltenre!

Ističe se kako je situacija u vezi duga BHRT-a i dalje kritična, ali da se u EBU nadaju kako će BHRT biti u stanju da dogovori plan sa Vladom koja bi trebalo da pomogne u otplati dugove, kako bi bilo osigurano održivo finansiranje, nakon čega bi publika uživala u sportskim preenosima i dalje tokom ljeta, prenosi BHRT.

“EBU je aktivna u podršci BHRT-u u svakodnevnim nastojanjima da osigura sredstva i pozvala je Evropski parlament i Evropsku komisiju da podrži provedbu EU standarda u medijima u BiH”, kaže se između ostalo u saopćenju EBU.

Prema onome što je danas dogovoreno, BHRT će nastaviti emitiranje najmanje do kraja EURO-a 2016, 10. jula, do kada se obje strane nadaju da će biti dogovoren i proveden finansijski sporazum sa vlastima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije