Hladni talas zahvatio BiH: Meteorolozi najavili promjenu vremena i olujno nevrijeme

Radiosarajevo.ba
Hladni talas zahvatio BiH: Meteorolozi najavili promjenu vremena i olujno nevrijeme
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan Sedlo 9, Sokolac 10, Bihać, Bugojno i Sarajevo 13, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Srebrenica 15, Zvornik 17, Široki Brijeg 21, Grude, Mostar i Trebinje 22, Stolac 23, Neum 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati oblačno vrijeme, pri tome će svježija noć i jutro, uz nešto niže temperature tokom dana, ugodno djelovati na većinu stanovništva. U Hercegovini sunčanije, također uz umjerene temperature. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana, do petka:

8. 7.2020 (Srijeda)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

9. 7.2020 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

10. 7.2020 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja. Jutarnja temperatura od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije