Slučaj Dženan Memić: Iz sarajevske Hitne pomoći odgovorili Arijani Memić

Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Iz sarajevske Hitne pomoći odgovorili Arijani Memić
Foto: Arhiv / Arijana Memić

JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo odgovorio je na pitanja koja je postavila zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo - Arijana Memić na sjednici održanoj 30. januara. 

U 22:37 poziv za intervenciju zaprimio je dispečerski centar zavoda, a poziv je uputio pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo.

U 22 sata i 52 minute stigla je prva medicinska ekipa na intervenciju na mjesto događaja i prema uputama policijskih služebnika pristupila je prvom pacijentu ženskog spola koji je pri svijesti.

U 22 sata i 53 minute medicinska ekipa konstatira da postoji još jedna povrijeđena osoba muškog spola u besvjesnoj stanju i traži da se na lice mjesta pošalje još jedna medicinska ekipa, a sama nastavlja ukazivati pomoć teže povrijeđenoj osobi.

Druga medicinska ekipa na mjesto događaja krenula je u 22 sata i 54 minute. U 22 sata i 59 minuta medicinksa ekipa koja je prva stigla na mjesto događaja nakon ukazane stručne medicinske pomoći započela je medicinski transport teško povrijeđenog pacijenta muškog spola prema UKCS-u.

U 23:04 druga medicinska ekipa je stigla na mjesto događaja i pristupila pružanju pomoći i transportu lakše povrijeđenog pacijenta ženskog spola koji je bio pri svijeti.

U 23:14 sati medicinska ekipa stigla je na KUM sa pacijentom muškog spola koji je bio u besvjesnom stanu.

Druga medicinksa ekipa u 23:23 sati stigla je sa pacijentom ženskog spola na KUM UKCS-a.

Istaknuli su iz JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć da ne raspolažu sa podacima da li su se vozila zaustavljala i koliko je zaustavljanje trajalo, te da li je bilo kontakta pacijenata i članova medicinskog tima sa trećim licima.

Doktor Amar Kadirić na suđenju je, podsjetila je Agencija Patria, rekao da se ne može sjetiti da li je neko zaustavljao vozilo.

"Mislim da smo stali jer je htjela da povraća", rekao je Kadirić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije