! / Hit na društvenim mrežama: RTS "vjenčao" lidere HDZ-a i SNSD-a

15. 05. 2021. u 10:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 633

Državni radiotelevizijski servis Srbije je u Dnevniku, koji je emitiran 13. maja, "vjenčao" lidera HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

U Dnevniku RTS-a lider HDZ-a je potpisan kao "Dragan Čović Dodik", a ta je greška mnoge nasmijala.

RTS je emitirao prilog o obilježavanju Dana vojske RS-a u kojem su puštane Dodikove izjave da će "Treći pješadijski puk Oružanih saga BiH iduće godine prilikom postrojavanja obući uniforme Vojske RS-a" te Čovićeve reakcije na to.

Podsjećamo, referirajući se na Dodikove izjave Čović je istakao da svako ima svoje viđenje, te da je svakome na volju da u ambijentu kakav je u BiH dolijeva ulje na vatru, kako misli da je to najprikladnije.

"Ja prepuštam kolegama na terenu da dalje nastave sa nadmudrivanjima i stvaranju slike o nama", rekao je tada Čović za RTS.

Korisnici društvenih mreža su komentirali grešku RTS-a na šaljiv način, a najćešći su bili oni da su mnogi znali za "brak" lidera HDZ-a i SNSD-a, a da je on sada samo ozvaničen.

Tim povodom oglasio se i novinar Dragan Bursać koji je u svom stilu komentirao "vjenčanje" Dodika i Čovića.

"Ih, kad smo mi znali za njihov brak", kratko je napisao Bursać.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (20)