Historijski trenutak: Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

/ Komentari (48)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Iva

Da li Srbija glasala ZA

tuner

***

Njanjanje

19 protiv od 171? 11% zemalja je protiv? Uh, kakav poraz srbijanske diplomatije.

Ja_bih

Pravda je spora, ali uvijek dostizna!!!!!

Ja_bih

Pravda je spora, ali uvijek dostizna!!!

Matrixus

Eto Vučiću sad plači i drami, dramoseru chetnichki, a samo sad kreni nešto belajisat pa ćeš vidjeti ni Zrusija ti pomoći neće. Eto plači, nek te brani ruski ambasador, agresor. Sikter.

Poštivati

Rezoluciju treba doslovno poštivati i djelovati u skladu sa njom.

I mi

***

- - -

Rekli su da se donosi prostom većinom, dakle 50 posto + 1. Ovdje 84 za, 19 protiv i 68 suzdržanih dale 87. Ovo je računica Valentina Itzka trećina od 18 je 5.

610op

Protiv bivše Republike SSSR , Kina , Mađarska i Izrael. Po ovome glasanju se sve vidi kako je svijet podijeljen .

Sarajevo bih

Eto stiže genocidasi i pečat.

610op

>>Protiv bivše Republike SSSR , Kina , Mađarska i Izrael. Po ovome glasanju se sve vidi kako je svijet podijeljen . ka 610op<< Žao mi je greška. Izrael izgleda nije prisustvovao i nije glasao.

87649167

E SAD JE DOŠAO NA VAS RED SRBENDE.HRVATE STE ZVALII JOŠ ZOVETE *****AMA,SAD NAREDNIH 1000 GODINA BIČETE GENCIDAN NAROD.SVE SE VRAČA SVE SE PLAČA.ALAHU DRAGI DOĐE I TO VRIJEME.

Grunf

Rekli su da se donosi prostom većinom, dakle 50 posto + 1. Ovdje 84 za, 19 protiv i 68 suzdržanih dale 87. Ovo je računica Valentina Itzka trećina od 18 je 5. ka - - - Hajde ti ponovo u kakvu školu jer nisi ništa naučio. Broje se glasovi "za" i "protiv". Uzdržani su upravo to - uzdržani. Ne mogu se pribrajati bilo kojoj strani. Protiv rezolucije je glasalo 11% zemalja i ovo je takav diplomatski poraz Srbije da će ući u anale.

Take beer!

***

Zmajcek

Gooooooooooo

Znači, PIROVA POBJEDA

Protiv su bili Antigva, Bjelorusija, Kina, Komori, Kuba, Sjeverna Koreja, Kongo, Dominica, Eritreja, Eswatini, Mađarska, Grenada, Mali, Rusija, Srbija, Sirija, Nikaragva, Sao Tome Principe i Nauru. Sudržano je bilo 68 država, a to su: Alžir, Angola, Argentina, Armenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Botswana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slovonače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Kazakstan, Kenija, Kiribati, Lao PDR, Libanon, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papa Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Saint Kitts, Saint Lucia, Saint Vincea Samoa, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinami, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam. Uopće nisu glasali: Azerbejdžan, Belize, Bolivija, Burkina Faso, Izrael, Kirgistan, Liberija, Maršalovi otoci, Monako, Maroko, Samoa, Somalija, Timor-Leste, Tonga, Turkmenistan.

Kiki

***

Komšija

U Srbiji se slavi pobjeda😁. Pobijedili kao i boj na Kosovu. Jadnog li naroda.

Kiki

>>Protiv su bili Antigva, Bjelorusija, Kina, Komori, Kuba, Sjeverna Koreja, Kongo, Dominica, Eritreja, Eswatini, Mađarska, Grenada, Mali, Rusija, Srbija, Sirija, Nikaragva, Sao Tome Principe i Nauru. Sudržano je bilo 68 država, a to su: Alžir, Angola, Argentina, Armenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Botswana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slovonače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Kazakstan, Kenija, Kiribati, Lao PDR, Libanon, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papa Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Saint Kitts, Saint Lucia, Saint Vincea Samoa, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinami, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam. Uopće nisu glasali: Azerbejdžan, Belize, Bolivija, Burkina Faso, Izrael, Kirgistan, Liberija, Maršalovi otoci, Monako, Maroko, Samoa, Somalija, Timor-Leste, Tonga, Turkmenistan. ka Znači, PIROVA POBJEDA<< Jesi li ti išao u kakvu školu? Pročitao nešto? Znaš li uopće kako se glasa u UN-u? Protiv je bilo 19 zemalja - to je 11% od 171 koje su bile prisutne i glasale. Suzdržane svaka strana može pribrojiti sebi.

Bosanac

***

King

Sad svim suzdrzanim i protivnim uvesti vize lagano.

Ne pijem dok Paja vozi

***

Brico

***

Bosna Bosancima

***

Niko i ništa

***

Samke

****

Veriga

***

Veriga

***

Srbija

***

***

***

Vera

***

Ideeeeeeeeeeeeš

***

Milezg

***

Pare

Hrvatska nema šta da plaća za Jasenovac, ko ni Poljska za Aušvic, zato jer su to logori u sklopu genocida nacističke Nemačke. Inače bi i Srbija morala da plaća za logore...

***

***

***

***

Srbija je glasdala za ubijanje TERORISTA muslimana

Da li Srbija glasala ZA ka Iva

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Srb IN

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

***

***

Promjenili pravila da bi usvojili rezoluciju haha

Ovi nacisticki bijednici su bukvalno promjenili pravila da bi mogli usvojiti rezoluciju. 84 naspram 87 ili naspram 109 i usvojili haha. Zamisli da referendum koji je podrzalo svega 43% proglasis uspjesnim ili da odluku u parlamentu bilo koje drzave, donesenu na taj nacin proglasis usvojenom, ne racunajuci suzdrzane. E to se zove demagogija i nacisticka demokratija. Ali platicete za to. Sad idu rezolucije o njemackim i drugim genocidima.

Vidi fotke i video, jasenovac je us ta ski logor

Hrvatska nema šta da plaća za Jasenovac, ko ni Poljska za Aušvic, zato jer su to logori u sklopu genocida nacističke Nemačke. Inače bi i Srbija morala da plaća za logore... ka Pare Netacno, jasenovac nije bio njemacki vec us ta ski logor, imaju fotke i video zapisi gdje jasno na ulazu pise us ta ski radni logor, a ispred stoji naoruzan us ta ski vojnik. To je tito pokusao da vas opere jer je i sam bio hrvat i optuzi nijemce za to, da bi gradio lazno bratstvo i jedinstvo. Kao da prezivjeli srbi sa kozare ne znaju ko ih je mucio, ubijao im najmilije i uzivao u tome. To su bili njihove komsije hrvati a ne nijemci i nema vise tita da vas stiti i da nam brani da kazemo istinu. Kao sto bosnje kazu da su turci iz anadolije cinili zulum srbima 500 godina ovde, a ne kaze da su se oni tada izjasnjavali kao turci i da su oni kao age, begovi, pase i dahije ucinili sve te najvece grozote srbima ovde, a kasnije i njihovi potomci 1914., 41. i 91. Nema vise zajednickog zivota sa vama, ponovnog ukazivanja povjerenja i novog srpskog stradanja i protjerivanja. Fino njegos kaze: ne gaji guju u njedrima, a srbi su to ignorisali, pa su svaki put stradali praveci zajednicku drzavu sa dokazanim srpskim dusmanima i dzelatima. Samo finalno razgranicenje i tacka.

/ Najnovije