Hiljadu građana Bihaća će Novu godinu dočekati ispred Bire

6
Radiosarajevo.ba
Hiljadu građana Bihaća će Novu godinu dočekati ispred Bire
Printscreen / Građani Bihaća ispred Bire

Ogorčeni na jutrošnju odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, građani i večeras poručuju da će spriječiti povratak migranata u prostor Bire.

Nakon odluke Vijeća ministara BiH da se migranti s Lipe izmjeste u Biru pred nekadašnjim prihvatnim centrom  od jutros su se ispred Bire okupili brojni mještani.

Odlučni su u namjeri da spriječe povratak migranata u ovaj objekt, što su još jednom iskazali protestnim okupljanjem i porukama koje su uputili državnim vlastima.

Hiljade građana Bihaća i ostalih gradova Unsko-sanskog kantona, Novu godinu će dočekati ispred Bire, sve sa ciljem da spriječe ulazak migranata u ovaj objekt.

"Pozivamo sve ostale predstavnike u vlasti iz USK, posebno gospodu Hamdiju Abdića, Huseina Rošića i Šemsudina Dedića da se i oni decidno izjasne, a djelima pokažu, da li su na strani Selme Cikotića ili onih među kojima žive i koji su ih birali da ih predstavljaju u državnoj vlasti.

Bihać i Krajina nisu „šačica ljudi koja se protivi odlukama državne vlasti“ već jednoglasan stav ovdašnjeg naroda koji očito ne dopire dovoljno daleko kao što je slučaj sa malim grupama pojedinaca koje se okupe oko drugih lokacija u BiH, pošalju poruku da ne žele migrante i ona biva odmah uslišana", kazao je ranije danas premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, koji je najavio da se, kako je rekao, priprema "hapšenje njega i Šuhreta Fazlića".

Pogledajte šta se večeras događa u Bihaću:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije