Predstavnici tri kantona jačaju saradnju u borbi protiv pandemije

Radiosarajevo.ba
Predstavnici tri kantona jačaju saradnju u borbi protiv pandemije
Foto: Printscreen / S konferencije za medije

U Širokom Brijegu održan je zajednički sastanak čelnika kriznih štabova i vlada tri hercegovačka kantona - HNK, ZHK i LK.

Razgovarano je o zajedničkim mjerama na sprječavanju širenja novog soja koronavirusa (COVID-1) te je najavljeno da bi one mogle biti pooštrene. Konkretnih zaključaka, pak nije bilo. Kada ih bude, kako je poručeno, javnost će biti obavještena. 

Kako je na konferenciji za medije nakon sastanka kazao Nevenko Herceg, premijer HNK, dogovorena je tješnja saradnja. 

Susretu su prisustvovali i predstavnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, kojoj gravitiraju pacijenti iz ova tri kantona. 

Ante Kvesić, direktor SKB Mostar kazao je da čekaju nekoliko kontigenata medicinske opreme. Kazao je kako vjeruje da će naći modus po kojuem će zaštiti medicinare. 

"Moramo biti spremni za dobre opcije, ali i za puno gore od ovih sad. Mjesecima se pripremamo za ovo. Kazao je da se u posljednjih desetak dana kompletna bolnica priprema za "ono što se može dogoditi"", kazao je on. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije