Hercegovački Merhamet prikupio preko 84.000 KM novčane pomoći za Tursku i Siriju

0
FENA
Hercegovački Merhamet prikupio preko 84.000 KM novčane pomoći za Tursku i Siriju
Foto: Facebook / Prikupljena pomoć

Regionalni odbor "Merhameta" Mostar uspješno je realizirao akciju prikupljanja novčanih sredstava za Tursku i Siriju u suradnji s obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije, koje su prikupile ukupno 65.765,45 maraka.

Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, a akciju je podržalo četrnaest osnovnih, četiri srednje škole i Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Narodno pozorište Mostar, Centar za edukaciju CERIT, Zajednica porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 i mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, također su podržali akciju u iznosu od 6.250 KM.

Njegov neobičan selfie iz aviona vidjelo je 37.000.000 ljudi: Pogledajte šta ga je naljutilo

Njegov neobičan selfie iz aviona vidjelo je 37.000.000 ljudi: Pogledajte šta ga je naljutilo

Pored toga, putem Merhametovih humanitarnih kasa u tržnim centrima prikupljeno je preko 12.000 KM.

U Mostaru su se ovoj humanoj misiji pridružile osnovne škole "Omer Maksumić" Podvelež, Zalik, Blagaj, Drežnica, Vrapčići, Gnojnice, Bijelo Polje, IV i VI osnovna škola, zatim Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola, Mašinsko saobraćajna škola, Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca i Srednja ugostiteljsko turistička škola Mostar.

U Čitluku je akciju podržala OŠ fra Didaka Buntića, OŠ Čapljina, Prva i Druga osnovna škola Konjic i OŠ "Alija Isaković" iz Prozora.

Prikupljena sredstva bit će objedinjena s ukupnom sumom prikupljenih novčanih sredstava na razini Merhameta u BiH.

"Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji. Također, zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i svim ostalim ustanovama, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali naša nastojanja da prikupimo što je moguće više sredstava kako bi zajednički pomogli u saniranju posljedica u područjima Turske i Sirije koje su pogođene zemljotresom", izjavio je Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije