Bravo, bravo: Konvoj pomoći Merhameta i Islamske zajednice u BiH stigao u Tursku

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, bravo: Konvoj pomoći Merhameta i Islamske zajednice u BiH stigao u Tursku
Foto: Merhamet / Konvoj pomoći stigao u Tursku

Konvoj pomoći Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini stigao je danas na svoje odredište, u skladište Agencija za upravljanje katastrofama (AFAD), u turskom gradu Terkirdagu.

Pomoć će iz AFAD-ovog skladišta biti distribuirana stanovništvu u Turske i Siriji, na područjima stradalim u razornom zemljotresu.

Konvoj od 20 šlepera predvodio je predsjednik Skupštine HO "Merhamet" MDD Nedim Smajlović, koji je nakon dolaska u Edirne, naglasio da je putovanje proteklo bez ikakvih problema i da je pomoć uspješno dopremljena u Tursku.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu akciju Merhameta i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i omogućili da unesrećenom stanovništvu na područjima u Turskoj i Siriji koja su stradala u katastrofalnom zemljotresu dopremimo značajnu pomoć. Zahvalni smo i bh. kompanijama koje su ustupile svoje kamione kako bismo dovezli pomoć u Tursku", kazao je Smajlović.

Nakon zajedničke akcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i "Merhameta", koju su podržali brojni građani, institucije, firme, ustanove, džemati, prikupljeno je oko 300 tona pomoći.

U 20 šlepera koji su stigli u Tursku ugroženom stanovništvu su, uglavnom, dopremljeni šatori, grijalice, vreće za spavanje, agregati, ali i hrana za bebe i sredstva za održavanje higijene.

Konvoj pomoći stigao u Tursku
Foto: Merhamet: Konvoj pomoći stigao u Tursku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije