Helikopteri OS BiH uspješno ugasili požar kod Žepča: Situacija se smirila

1
Fena
Helikopteri OS BiH uspješno ugasili požar kod Žepča: Situacija se smirila
Foto: Screenshot/Facebook / Požar

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su u petak, 2. augusta, poslijepodne počeli dejstvovati na požarištu kod Žepča, jutros su uspjeli lokalizirati požar koji je protekle dvije sedmice bio aktivan u toj općini", potvrdio je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Helikopter se u gašenje požara uključio u petak oko 15.00 sati, a tog je dana ukupno dejstvovao dva puta po sat vremena.

Jučer su, dodaje, bili angažirani već u toku jutra te i poslijepodneva, također po sat vremena, jer zbog potrebe da toče gorivo mogu dejstvovati po sat vremena. 

Postala viralna zbog govora nakon osvojenog zlata: Video već prvog dana imao 16 miliona pregleda

Postala viralna zbog govora nakon osvojenog zlata: Video već prvog dana imao 16 miliona pregleda

Požar su, prema njihovoj procjeni, lokalizirali i stavili pod kontrolu. Više nema otvorenog plamena, nego se samo još vidi dim

"U svakom slučaju, nakon odlaska helikoptera nastavljamo pratiti situaciju pa, ako bude bilo potrebe, ponovno ćemo ih zvati, ali se nadamo da neće biti potrebe za njihovim angažmanom", kaže Aličić 

Požar je, dodao je, bio aktivan u Mjesnoj zajednici Rakovica te uz rijeku Ograjna, u Mjesnoj zajednici Papratnica.

Vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana, dodaje Aličić, gasili travu i nisko raslinje u Kaknju i Zenici, ali trenutno više nema aktivnog požara na području tog kantona. Helikopteri OS BiH u srijedu su gasili požar u Olovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije