... / Helikopter Oružanih snaga BiH i drugi dan gasi požar kod Prozora

09. 04. 2020. u 11:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Helikopter Oružanih snaga BiH I danas, drugi dan zaredom,, gasi šumski požar na području općine Prozor. 

Nadležne civilne institucije uputile su zahtjev za upotrebu vojnog helikoptera u jučer u poslijepodnevnim satima, još dok je jedan helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OSBiH bio angažiran na gašenju šumskog požara kod Tuzle.

“Sastav 2. helikopterskog skvadrona OSBiH iz kasarne „Rajlovac“ na požarište u području mjesta Ustire, Kučani i Klek kod Prozora u 15:10 sati uputio je drugi helikopter UH-1H. Tokom poslijepodneva izbačeno je 19 vedara vode. Pri obavljanju zadaće gašenja požara, posada 2. helikopterskog skvadrona OSBiH se pridržavala svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od COVID-a-19, a gašenje je nastavljeno i u četvrtak ujutru”, rečenoje iz Ministarstva odbrane BiH.  

Kako je navedeno, angažiranjem svojih kapaciteta na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, OSBiH pokazuju spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu u vanrednim situacijama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA