! / Dom zdravlja KS: Novi direktor preuzeo dužnost, evo šta poručuje građanima

09. 04. 2020. u 10:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

U JU Dom zdravlja KS izvršena je primopredaja dužnosti između bivšeg generalnog direktora ove ustanove, prof.dr Mehmeda Kulića i novoimenovanog v.d generalnog direktora, dr. Muhameda Ahmića.

Dr. Ahmić je tom priliko kazao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u Domu zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci. Zaključio je da primarna zdravstvena zaštita treba kontinuirano raditi i pružati zdravstvene usluge u skladu sa datim okolnostima i unatoč pandemiji koronavirusa (COVID-19).

Dr. Muhamed Ahmić - undefined

Foto: Akaz.ba: Dr. Muhamed Ahmić

Fokus će biti i na kontrolisanju telefonskih linija u smislu kontinuiranog i nesmetanog javljanja i pravilnom radu call centara.

U saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS i Zavodom za javno zdravstvo KS, JU Dom zdravlja KS će razmatrati da se u narednom periodu odrede COVID-19 ambulante, a sve u cilju što efikasnije borbe protiv Korona virusa (COVID-19), saopćeno je iz Doma zdravlja. 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA