Helikopter Oružanih snaga BiH gasi požare kod Trebinja

Fena
Helikopter Oružanih snaga BiH gasi požare kod Trebinja
Požare na području Trebinja od jutros gasi helikopter Oružanih snaga BiH.

Usljed nepristupačnog terena zatražena je pomoć iz vazduha u gašenju vatre na trebinjskim brdima, gdje se vatra proširila s planine Bjelašnice, kao i na planini Viduši, gdje je požar prijetio selu Morče.

Gori visoka bukova šuma, a sinoć su kod sela Morče bili ugroženi deseci košnica na planini Viduša, kao i planinski konji. Koordinator tima za praćenje aktivnosti na požarištima Miodrag Batinić potvrdio je da je danas stanje nešto bolje, budući da se sinoć vatra bila približila imovini mještana u selu Dračevo.

Iz Civilne zaštite Republike Srpske su naveli da je na planini Viduši aktivan požar, koji je zahvatio tromeđu Bileće, Ljubinja i Trebinja te da će u gašenju vatre pomagati i helikopter Oružanih snaga BiH.

Aktivni su, ali i pod kontrolom, požari kod Popovog polja u mjestu Gornje Dračevo, na Trebinjskim brdima kod sela Vlasače i na padinama planine Viduše prema Trebinju.

U općini Bileća helikopter, ali  i vatrogasci  gase i kontroliraju požar na planini Viduši. Pod kontrolom su požari kod Mirilovića i Zvjerine, a vatra kod Preraca je lokalizirana.

Obronci planine Viduše prema Ljubinju, također, imaju aktivan požar, koji vatrogasci kontroliraju.

Vatra na otvorenom prostoru na planini Ilija prati se na nepristupačnom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije