Helez: 'Vlasti u RS čekaju da požar ugrozi stanovništvo, pa tek onda zovu'

3
Radiosarajevo.ba
Helez: 'Vlasti u RS čekaju da požar ugrozi stanovništvo, pa tek onda zovu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez saopćio je da su tri helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine angažovana na gašenju požara u bh. entitetu RS, u općinama Rudo i Srebrenica. 

"Odmah po dobivanju odobrenja od Predsjedništva BiH, potpisao sam naredbu o dizanju helikoptera Oružanih snaga BiH. Procedura o angažmanu helikoptera OS BiH za gašenje požara u Ministarstvu odbrane BiH traje nekoliko minuta. Od prijema odobrenja Predsjedništva BiH do podizanja helikoptera prođe svega nekoliko minuta", rekao je Helez. 

Istakao je da ne razumije zašto lokalne vlasti u manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS čekaju da požar ugrozi civilno stanovništvo ili njihovu imovinu pa tek onda šalju zahtjeve za angažman helikoptera OS BiH.

Bivši as Barcelone okončao karijeru: Oprostio se dramatičnim videom punim suza

Bivši as Barcelone okončao karijeru: Oprostio se dramatičnim videom punim suza

"U ovakvim situacijama vrijeme je ključno za spašavanje ljudi, njihove imovine i naših šuma", naglasio je Helez. 

Ministar je zaključio da Oružane snage BiH još jednom pokazuju da su bosanskohercegovačke, da pripadaju svim građanima naše zemlje podjednako i da su spremne služiti civilnom stanovništvu u našoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije