Helez posjetio helikoptersku posadu OS BiH u Maglaju: Oni su ponos naše zemlje

5
Radiosarajevo.ba
Helez posjetio helikoptersku posadu OS BiH u Maglaju: Oni su ponos naše zemlje
Foto: Ministarstvo odbrane BiH / Zukan Helez posjetio helikoptersku posadu OS BiH i opožareno područje u Maglaju

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovne i ministar odbrane BiH Zukan Helez u četvrtak 5. septembra 2024. godine u Maglaju je obišao helikoptersku posadu Oružanih snaga BiH, koja je već treći dan angažovana na gašenju požara u Općini Maglaj.

Helez je helikopterom posjetio i područje zahvaćeno požarom te razgovarao s lokalnim stanovništvom. On je istaknuo da je zahvaljujući angažmanu helikoptera OS BiH situacija na požarištu mnogo povoljnija te stavljena pod kontrolu.

"Maglaj je preživio teška ratna razaranja, ali i katastrofalne poplave. Zbog toga sam danas u Maglaju, da dam podršku ne samo posadi helikoptera OS BiH, nego i građanima Maglaja. Mogu im poručiti da će helikopteri djelovati sve dok se požar u potpunosti ne ugasi", rekao je ministar Helez.

Okončana potraga: Tijelo nestalog Stefana Dašića pronađeno u kanjonu Vrbasa

Okončana potraga: Tijelo nestalog Stefana Dašića pronađeno u kanjonu Vrbasa

Ministar je pohvalio nadljudske napore letačkih posada OS BiH na gašenju ovog požara, koji je prijetio da ugrozi civilno stanovništvo i njihovu imovinu. Istaknuo je da su oni ponos čitave Bosne i Hercegovine.

Ovoga ljeta, helikopteri OS BiH bili su angažovani na gašenju požara otvorenih prostora u Bugojnu, Foči, Mostaru, Bileći, Drvaru, Hadžićima, Olovu, Žepču, Konjicu, Kladnju, Livnu, Kaknju, Zavidovićima, Maglaju i danas tokom dana kod Srebrenice. Helikopteri OS BiH u tim su protupožarnim letovima do sada ostvarili više od 100 sati naleta, i izbacili više od 28 tona vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije