Helez poručio Zahiragiću: Fadil Novalić je žrtva vlastitog kriminala i korupcije

17
Radiosarajevo.ba
Helez poručio Zahiragiću: Fadil Novalić je žrtva vlastitog kriminala i korupcije
Foto: Kolaž / Zukan Helez, Fadil Novalić, Haris Zahiragić

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez oglasio se danas, 17. juna na društvenim mrežama i poručio da su mu stalni napadi iz RS i SDA najbolji signal da dobro radi svoj posao.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Prvo je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u lažnom i nelegitimnom izvještaju u UN me napadala i prozivala, zatim predsjednik manjeg bh entiteta Milorad Dodik pa moj zamjenik Aleksandar Goganović zatim predstavnici vlasti Srbije te na kraju i opozicija u Federaciji BiH, predstavnici SDA.

Zbog olujnog nevremena u Sarajevu palo drvo sa Žute tabije

Zbog olujnog nevremena u Sarajevu palo drvo sa Žute tabije

Naravno svi ovi napadi imaju drugačije ciljeve i motive. Željki Cvijanović, Miloradu Dodiku, predstavnicima vlasti RS i Srbije smeta što Bosna i Hercegovina jača svakim danom u odbrambenom smislu. Naše Oružane snage su svaki dan opremljenije i sposobnije. Svaki dan smo bliže konačnom cilju, punopravnom članstvu u NATO savezu.

Napadi na mene od strane opozicije u Federaciji BiH, predstavnika SDA i raznih zahiragića su motivisani mojim uspjesima u radu koji se ogledaju, među ostalim, i u razvoju namjenske industrije u BiH. Za vrlo kratko vrijeme smo pokazali da može drugačije, može bolje. To što oni nisu znali ili nisu radili preko 30 godina vlasti je njihov problem.

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

Također, njihov problem je što više ne upravljaju procesima, nisu dio tala, javna preduzeća nisu više njihova kasica.

Iskreno, stalni napadi i prozivanja predstavnika RS i Srbije, a sad i predstavnika SDA mi i prijaju, to je najbolji signal da dobro radim i tako me potiču da još više i snažnije radim. Moj posao je da štitim suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a to što im se moje aktivnosti ne sviđaju to je njihov problem.

Na kraju moram reći da je na političkoj sceni u BiH, nažalost, mnogo toga postavljeno naopako pa tako neko ko je bio u pelenama u ratu uzima sebi za pravo da govori o mom ratnom putu. Neko ko u svojim najboljim i najljepšim godinama nije u stanju proći ni vojnu obuku, govori o odbrani države.

Prvog dana agresije na našu zemlju sam uzeo pušku, od prvog dana sam bio pripadnik Zelenih beretki, obavljao specijalne zadatke u Armiji RBiH koje nije baš svako mogao te sam na taj period izuzetno ponosan. Niti ja, niti bilo ko iz moje porodice se nije krio u podrumima i trezorima kad je bilo najteže. U odbrani naše domovine od agresije susjednih država moj brat rahmetli je dao svoj život kao pripadnik jedne od najelitnijih jedinica Armije RBiH.

Danas, za razliku od 90-tih godina, moja je uloga drugačija, neuporedivo odgovornija. Pozicija ministra odbrane BiH i Zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH me stavila na prvu crtu borbe za našu domovinu BiH. Moja je obaveza da stvaram odbrambeni sistem koji će biti u stanju odgovoriti svakom ugrožavanju BiH.

Predstavnicima SDA poručujem da nema ništa loše biti u opoziciji, pozivam ih da ne budu opozicija državi i njenim interesima. Također, nek se zapitaju na čijoj su strani, čije interese štite, kojim putem idu kada ovako jedinstveno i usklađeno sa predstavnicima vlasti RS i Srbije napadaju na prvog čovjeka odbrambenog sistema naše zemlje.

PS: Fadil Novalić nije žrtva nikakve montirane afere. On je žrtva vlastitog kriminala i korupcije", poručio je Zukan Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije