Helez o SDP-u u Srebrenici: Čudno da su ih brzo pustili ako je veliko krivično djelo

2
Radiosarajevo.ba
Helez o SDP-u u Srebrenici: Čudno da su ih brzo pustili ako je veliko krivično djelo
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a govorio je za BHT o lokalnim izborima koji su održani u BiH i izbornim neregularnostima u Srebrenici, ali i zahtjevu SDA o ostavci Nermina Nikšića.

“To su uradili pojedinci mimo znanja i volje rukovodstva. To je presedan. Niko brže nije reagovao, nijedna politička stranka, ja mislim u Europi, da čak nismo ni saznali pravu istinu, mi smo isključili te ljude. Iako je i zarez tačan, od onoga što se tamno pominje, trebali smo ih isključiti“, kaže Helez.

Govorio je o tome koliko su uhapšeni bili zadržani nakon hapšenja.

"Duže se zadrži čovjek koji vozi u alkoholiziranom stanju, uhvati ga i privede policija, on bude zadržan 24 sata. Njih, koliko znam, pustili su za nekoliko sati. Jako čudno što su ih tako brzo, ako je to tako veliko krivično djelo. Druga stvar, to osuđujem“, poručio je Helez.

Kaže da se sve ovo što se desilo ne može , kako je rekao, “svaliti” samo na Begu Bektića.

Dodaje kako je "Bego bio u SDA i došao u SDP", te da ga nisu "ni provjeravali, te da ne možete nijednog čovjeka poznavati u dušu".

Govoreći i zahtjevu SDA da Nermin Nikšić podnese ostavku, Helez kaže kako bi onda "predsjednik trebao odgovarati za svaku glupost, koju članovi počine na terenu".

“To je lokalno - čovjek je napravio krivično djelo i ljagu na SDP. On treba da odgovara i da se ispita šta je uradio.Ne vjerujem da je samo Bego Bektić to uradio”, kaže Helez.

Kada je riječl o ostavci Saše Magazinovića, Helez smatra da je to njegov lični stav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije