Helez izvrijeđao Dodika na sastanku u Konjicu, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom

2
Radiosarajevo.ba
Helez izvrijeđao Dodika na sastanku u Konjicu, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom
Foto: SDP BiH / Završen sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a

Na sastanku članova i predstavnika SNSD-a, HDZ-a i stranaka Trojke koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP, u Konjicu, kako saznajemo portal Srpskainfo, odvija se prava drama.

Navodno su sijevale varnice između predsjednika SNSD Milorada Dodika i SDP-ovog Zukana Heleza, inače ministra odbrane BiH.

Dodik je zatražio od Heleza da prestane sa prijetnjama, referišući se na prijeteće poruke koje je Helez iznosio u javnosti proteklih dana.

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Nakon toga, pale su teške riječi i uvrede između ovog dvojca. Helez je Dodika, kako saznaje ovaj portal, nazvao majmunom. Na te uvrede Dodik mu nije ostao dužan, te mu odgovorio sočnom psovkom.

Podsjetimo, u Konjicu se trenutno održava sastanak stranaka koje čine vlast na nivou Bosne  i Hercegovine.

Trojka je prvo zasjedala kako bi usaglasili stavove sa kojima će izaći na sastanku sa SNSD i HDZ., javlja reporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac.

Inače, ovo je prvi put nakon usvajanja zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH koji je izglasan na sjednici Narodne skupštine RS, da koalicioni partneri na nivou BiH sjednu zajedno za stol i razgovaraju o daljnoj saradnji.

"Imamo otvorena pitanja. Treba se imenovati ministar finansija BiH, zatim imamo problem s raspodjelom sredstava...", podvukao je u četvrtak, 29. juna, Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije