Helez izvrijeđao Dodika na sastanku u Konjicu, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom

2
Radiosarajevo.ba
Helez izvrijeđao Dodika na sastanku u Konjicu, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom
Foto: SDP BiH / Završen sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a

Na sastanku članova i predstavnika SNSD-a, HDZ-a i stranaka Trojke koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP, u Konjicu, kako saznajemo portal Srpskainfo, odvija se prava drama.

Navodno su sijevale varnice između predsjednika SNSD Milorada Dodika i SDP-ovog Zukana Heleza, inače ministra odbrane BiH.

Dodik je zatražio od Heleza da prestane sa prijetnjama, referišući se na prijeteće poruke koje je Helez iznosio u javnosti proteklih dana.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Nakon toga, pale su teške riječi i uvrede između ovog dvojca. Helez je Dodika, kako saznaje ovaj portal, nazvao majmunom. Na te uvrede Dodik mu nije ostao dužan, te mu odgovorio sočnom psovkom.

Podsjetimo, u Konjicu se trenutno održava sastanak stranaka koje čine vlast na nivou Bosne  i Hercegovine.

Trojka je prvo zasjedala kako bi usaglasili stavove sa kojima će izaći na sastanku sa SNSD i HDZ., javlja reporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac.

Inače, ovo je prvi put nakon usvajanja zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH koji je izglasan na sjednici Narodne skupštine RS, da koalicioni partneri na nivou BiH sjednu zajedno za stol i razgovaraju o daljnoj saradnji.

"Imamo otvorena pitanja. Treba se imenovati ministar finansija BiH, zatim imamo problem s raspodjelom sredstava...", podvukao je u četvrtak, 29. juna, Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije