HDZ zadovoljan: Proglasili pobjedu u 18 općina

Anadolija
HDZ zadovoljan: Proglasili pobjedu u 18 općina
Predsjednica Provedbenog izbornog stožera i zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) saopćila je večeras u Mostaru da je ta stranka prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora ostvarila pobjedu u 18 općina.

Ona je kazala da je HDZ BiH ostvario pobjedu na ovogodišnjim izborima u Čapljini, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Ravnom, Tomislavgradu, Orašju, Vitezu, Čitluku, Ožaku, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama, Neumu, Varešu, Kreševu i Žepču.

„Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine je zadovoljna rezultatima lokalnih izbora. U odnosu na rezultate lokalnih izbora od prije četiri godine mi imamo sad više načelnika. Imamo načelnika u općini Usora, dobili smo Odžak, Vitez i dobili smo Vareš. Nažalost moram naglasiti da mi je žao što smo izgubili općinu Kupres, tako da uz ovih 18 općina koje u ovome trenutku imamo očekujemo naravno i Stolac kao pobjedu. Nadamo se da će sve institucije od Središnjeg izbornog povjerenstva a i one koje su dužne da provode zakon učiniti sve da se ovo sankcionira“, kazala je Krišto te zahvalila svima koji su izašli na izbore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije