HDZ: Ukinuti stanje prirodne nesreće u FBiH

Radiosarajevo.ba
HDZ: Ukinuti stanje prirodne nesreće u FBiH
Print Screen / HDZ BiH

HDZ BiH predložit će inicijativu za ukidanjem stanja nesreće u FBiH zaključeno je to tokom sastanka vrha ove stranke.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Prilikom video sastanka analiziran je rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, provredu i funkcioniranje stanovnika. 

Dužnosnici su kroz raspravu istaknuli kako se privredi  mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju.

Komentirana je i zdravstveno epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Dužnosnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog razmaka.  

"Stanje se normalzira, životni tijek se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu", zaključili su sugovornici.

Komentirana je aktuelna politička situacija u Federaciji BiH, dužnosnici Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, te ministri u Vladi FBiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, mora se polako vraćati normalnom načinu rada, pokretati nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije