HDZ Stolac: Kaplan, Mahmutćehajić i Ljubović unaprijed isplanirali nasilje

Radiosarajevo.ba
HDZ Stolac: Kaplan, Mahmutćehajić i Ljubović unaprijed isplanirali nasilje
/ Ivica Perić (lijevo) daje izjavu policiji (Foto: Inicijativa za Stolac)
Općinski odbor HDZ-a BiH Stolac i kandidat te stranke za načelnika Općine Stjepan Bošković oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuju nemile događaje u toj općini gdje je došlo do narušavanja izbornog procesa.

"Članovi Inicijative za Stolac – Salmir Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac, Demir Mahmutćehajić, predsjednik Općinskog odbora SDP Stolac, te kandidat na njihovoj listi Ahmet Ljubović – bili su glavni protagonisti ovih događaja. Svoje nasilničko ponašanje demonstrirali su na predsjedniku Općinskog izbornog povjerenstva Ivici Periću, kojega su fizički napali i nanijeli mu teške tjelesne ozljede. Nakon toga, Perić je završio u Domu zdravlja Stolac gdje mu je pružena dijagnostička obrada. Unaprijed isplanirano nasilje i narušavanje izbornog procesa je krenulo u prijepodnevnim satima, kada je grupa plaćenika ulazila na pojedina biračka mjesta u općini Stolac i prekidala glasovanje. Članovi biračkih odbora, kao i promatrači iz reda bošnjačkog naroda su otuđili izborne materijale i odnijeli ih u nepoznatom pravcu, potpomognuti skupinama spomenutih plaćenika, poznatih od prije policijskim strukturama. Sada je vidljivo da je ovo bilo pomno planirano od strane gore navedenih osoba na način da su u popodnevnim satima spoznali da ne mogu demokratskim sredstvima spriječiti pobjedu HDZ BiH i načelnika, Stjepana Boškovića. Fizičkim nasiljem nad službenim osobama zaduženim za provedbu izbora u općini Stolac grubo su narušili demokratski proces u našoj Općini", ističe se u priopćenju OO HDZ-a BiH Stolac.

Iz tog odbora očekuje kako će sve sigurnosne agencije, kao i mjerodavno tužiteljstvo provesti detaljnu istragu, te temeljem toga podići optužnicu protiv svih koji su sudjelovali u rušenju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine onemogućavajući građanima Stoca demokratske izbore zagarantirane Ustavom i zakonima.

Isto tako, Općinski odbor HDZ BiH Stolac će poduzeti sve potrebne mjere da s nadležnim institucijama osigura uvjete za nesmetano održavanje demokratskih izbora u općini Stolac, navodi se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije