HDZ odgovorio SNSD-u: O kakvim trgovinama govorite, nismo ni znali za odluku

Radiosarajevo.ba
HDZ odgovorio SNSD-u: O kakvim trgovinama govorite, nismo ni znali za odluku
Arhiv / Borjana Krišto
Sumnju da je odluka Velimira Jukića, direktora Agencije za statistiku BiH, o jedinstvenoj metodologiji obrade podataka popisa stanovništva rezultat političkih dilova uporno ponavljaju iz SNSD-a.

Oni tvrde da je odluka donesena nakon što je iz Federalnog parlamenta povučen Prijedlog zakona o igrama na sreću, kome se HDZ žestoko protivio, piše Patria.

U toj stranci tvrde da takve nagodbe nisu dio njihovog repertoara. To je danas ponovila i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

"Ja ne znam o kakvoj trgovini govorite. Mi smo danas imali sjednicu Predstavničkog doma na inicijativu zastupnika SNSD-a i imali smo jednu tačku dnevnog reda koja je definisana tako kako je definisana. Ne znam na šta mislite. Ja pripadam jednoj politici, HDZ-u koji ima svoj program, mi smo stranka koja ima svoje ciljeve i koja temeljem toga gradi i zauzima svoje stavove", istakla je Krišto.

Ona je dalje istakla da je direktor Jukić samo poštovao zakonske odredbe i donio odluku o metodologiji obrade podataka.

"Što se tiče direktora Agencije za statisitku on radi svoj posao i odluku je donio temeljem zakona isključivo kao direktor zbog odgovornosti koju ima na čelu Agencije. Ako hoćete baš da kažete da se radi o nekim trgovinama, evo prva ja, a i predsjednik stranke (Dragan Čović), niko od nas nije u tom trenutku znao da je Jukić donio odluku. Toliko o o vašim trgovinama", dodala je Krišto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije