Hasan je Nerminu dao ćorke i spriječio još veće krvoproliće. Oglasio se njegov sin s novim detaljima

5
Radiosarajevo.ba
Hasan je Nerminu dao ćorke i spriječio još veće krvoproliće. Oglasio se njegov sin s novim detaljima
Foto: Facebook / Nizama Hećimović

Vlasnik radnje u Gradačcu Hasan Jašarević (77) potencijalno je, svojom snalažljivoću i brzim razmišljanjem, spasio mnoge živote koje je ubica Nermin Sulejmanović mogao da uništi u namjeri da nastavi da sije smrt po do tada mirnom mjestu nakon što je pucao u šestero mještana.
 
"Ja nisam bio u radnji kada se sve desilo, ali bio je otac. Sjedio je leđima okrenut ka ulazu i pisao je cijene za robu koja je pristigla. Taj monstrum se samo stvorio pored njega", priča sin Hasana Jašarevića nove detalje o tragediji koja je 11. augusta potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu i uznemirila region.

Kako mu je otac ispričao, Sulejmanović mu je uperio pištolj u glavu i rekao "daj mi sve devetke".

"Prave devetke stoje u sefu, a ovdje u radnji stoji municija za lov i startna municija, koju ljudi koriste kada pucaju na svadbama. Otac je brzo razmišljao, zavukao ruku ispod pulta i dao mu šest kutija startne municije", dodaje on.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Sulejmanović je tada istrčao iz prodavnice, a jedna kutija ispala mu je na ulazu. Sreća je, kaže, da Sulejmanović nije zagledao metke. Da je samo okrenuo kutiju, vidio bi da ga je vlasnik prevario.

"On je mangup starog kova, zato se tako brzo snašao. Čim je Sulejmanović izašao, pošao je za njim, a potom zaključao radnju, uzeo pušku i čekao. Mislio je da će Nermin da shvati da mu nije dao prave metke i da se vrati da ga ubije", naveo je Hasanov sin za Telegraf.

Tijelo ubice iz Gradačca i dalje u hladnjači, inspektori ga obilaze svakog dana zbog jednog razloga

Tijelo ubice iz Gradačca i dalje u hladnjači, inspektori ga obilaze svakog dana zbog jednog razloga

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. avgusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije