Haris Gekić pobjednik šahovskog turnira "Akademik prof. dr. Nijaz Duraković"

0
Fena
Haris Gekić pobjednik šahovskog turnira "Akademik prof. dr. Nijaz Duraković"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memorijalni šahovski turnir

Na današnjem osmom Memorijalnom šahovskom turniru "Akademik prof.dr. Nijaz Duraković" prvo mjesto osvojio je doc. dr. Haris Gekić, drugo Mirsad Oputić, a treće akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić.

Turnir su organizirali Šahovski klub Sarajevo u saradnji s Fakultetom političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu a igra se u znak sjećana na dugogodišnjeg profesora FPN-a i istaknutog društveno-političkog radnika. Svojim aktivnostima i naučnim djelovanjem akademik Duraković uvijek se borio i isticao Bosnu i Hercegovinu kao cjelovitu zemlju svih njenih naroda, a bio je i veliki zaljubljenik u šahovsku igru.

Na prethodnih sedam memorijalnih turnira nastupilo je preko 200 istaknutih kulturnih i javnih radnika Grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Turnir se igrao po “Švicarskom sistemu” u 9. kola uz tempo igre od 15 minuta + 3 sekunde dodatka po igraču. Sve partije s turnira bit će prijavljene za obračun FIDE rapid rejtinga. Sve propisane epidemiološke mjere od nadleženih štabova i službi su ispoštovane, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije