Haos u kabinetu Nenada Stevandića: O slučaju se danas oglasili iz policije

1
Radiosarajevo.ba
Haos u kabinetu Nenada Stevandića: O slučaju se danas oglasili iz policije
Foto: Printscreen / Nenad Stevandić u "akciji" (arhivska slika)

U zgradi Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta RS u Banjoj Luci jučer je došlo do verbalnog sukoba između predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića i potpredsjednika NSRS-a Petka Rankića. Inače, sve se dogodilo u kabinetu Stevandića.

Danas su se o situaciji oglasili iz policije, iz koje su naveli:

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa prijavom lica P.R. (Petko Rankić, op.pr.) iz Bratunca. Policijskoj upravi Banjaluka, on je 17. jula 2023. godine oko 13.05 sati, telefonski prijavio da je u Kabinetu predsjednika NSRS imao problema s predsjednikom Narodne skupštine N.S. (Nenad Stevandić, op.pr.). Na okolnosti događaja od prijavitelja je uzeta izjava na zapisnik.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se nije mogao izajasniti ima li elemenata krivičnog djela, te naložio policijskim službenicima da se Okružnom javnom tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama."

Prethodno je Stevandić izjavio kako je Rankića "izbacio" iz svog kabineta.

"Danas sam naložio potpredsjedniku NSRS Petku Rankiću da izađe iz mog kabineta jer sam prekinuo sastanak radi njegovog ponašanja i ometanja rada. Poslušao je nakon mog insistiranja. Spinuju se 'senzacionalne informacije' pa da se zna istina. PS: Ne podnosim bahate osobe, primitivce i slično", napisao je Stevandić sinoć na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije