Haos u Bihaću: Poplavila Una, zatvaraju se ulazi u Nacionalni park

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Bihaću: Poplavila Una, zatvaraju se ulazi u Nacionalni park
Foto: Screenshot / Poplavljen Nacionalni park Una

Obilate padavine stvaraju probleme širom Bosne i Hercegovine, a sada je zbog njih poplavila i rijeka Una. 

U blizini grada Bihaća, u Nacionalnom parku Una, istoimena rijeka je nabujala i zatvorila dva ulaza u sam park. 

Ulazi Gorjevac i Ćelije su zatvoreni, a ako kiša nastavi ovim intenzitetom, situacija za mještane mogla bi biti mnogo gora

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Zasada se čini da poplava nije toliko ozbiljna, ali svakako zabrinjavaju najave meteorologa da će kiša u našoj zemlji padati još nekoliko dana uzastopno. 

Sjever naše zemlje dobro pamti 2014. godinu. U maju te godine je došlo do ogromnih poplava, posebno u dijelu oko rijeke Save, a poginula je 21 osoba. Pored žrtava, učinjena je i šteta od više miliona KM.

💦OBAVIJEST💦 Zbog izlijevanja rijeke Une iz korita, za posjetitelje su zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije koji vode prema Štrbački buku. Obilne kiše proteklih dana, a posebno tokom današnjeg dana podigli su vodostaj Une i Unca i došlo je do izlijevanja rijeka. Jake kiše izazivaju i bujične poplave, te velike količine vode se slijevaju sa okolnih brda u vodotoke i niže dijelove, kao i preko prometnica. Navedeni ulazi su zatvoreni do daljnjeg. Nažalost štete u nekim domaćinstvima i ostaloj infrastrukturi su velike, samo nekoliko mjeseci od katastrofalne poplave krajem prošle godine.

Posted by Nacionalni park UNA on Sunday, May 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije