Haos na Skupštini KS: "Kada kući dođem da se pogledam kako izgledam?"

4
I.S.
Haos na Skupštini KS: "Kada kući dođem da se pogledam kako izgledam?"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine KS

Od jutarnjih sati, traje hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Ona je posebno bitna za zdravstvene radnike, koji protestuju ispred zgrade Vlade KS i danas. Zastupnici raspravljanju o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2022. godinu te Prijedlogu odluke o o izvršenju finansijskog plana za ovu godinu.

Zdravstveni radnici su nezadovoljni jer nije potpisan granski kolektivni ugovor, te su tražili obraćanje na sjednici. Neki zastupnici su bili protiv jer nisu podnijeli zahtjev - što bi trebalo učiniti prema poslovniku Skupštine KS.

Bibija Kerla kao zastupnica je smatrala da se treba dati prilika za predstavnike ovog sindikata, dok je Jasna Duraković bila protiv te je poručila da se Skupština pretvara u "cirkus i pijacu".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Sram te bilo", "Sram i tebe bilo" - moglo se čuti na sjednici.

Došlo je i do verbalnog okršaja između zastupnika Harisa Zahiragića te Elmedina Okerića, predsjedavajućeg Skupštine KS.

Zahiragić se obraćao zastupnicima, nakon čega mu je isteklo vrijeme.

"Molim vas, zazvonite, završavam, blizu sam. Hajde molim vas, jednom onno 'ding'. Ne morate. Kada kući dođem da se pogledam kako izgledam? Šta vam to treba značiti? Kada kući dođete vi pogledajte kako izgledate. Nemojte se pogledati", naveo je Zahiragić, nakon čega mu je isključen mikrofon.

Onda se obratio jednom od zastupnika:

"Bože sačuvaj i jeste bože sačuvaj. Trebalo bi reagovati kada ovako...", rekao je Zahiragić te nastavio s govorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije