Hamdija Fejzić smijenjen s pozicije zamjenika načelnika Srebrenice, zamijenio ga kadar SDS-a

3
AA
Hamdija Fejzić smijenjen s pozicije zamjenika načelnika Srebrenice, zamijenio ga kadar SDS-a
Foto: Printscreen / Hamdija Fejzić

Na današnjoj Tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica izglasan je opoziv i smjena zamjenika načelnika općine Srebrenica Hamdije Fejzića.

Za opoziv i smjenu glasalo je 12 srpskih odbornika, dok odbornici Bošnjaci nisu glasali, tako da je odluka o smjeni zamjenika načelnika donesena jednonacionalno.

"Razlozi za smjenu su blago rečeno smiješni, jer je u obrazloženju za smjenu koje je došlo od strane načelnika navedeno da nisam prisustvovao sjednicama i kolegiju Skupštine što nije tačno. Drugi razlog je da sam ja kao zamjenik načelika učestvovao u organizaciji obilježavanja Dana državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To znači da nama neko u Srebrenici, Bošnjacima, hoće da određuje šta možemo i hoćemo slaviti, koje datume i praznike", istakao je Fejzić.

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Kaže da je "u proteklom periodu radio za dobrobit lokalne zajednice".

"Iza sebe imam rezultate i ponosan sam na ono što sam kao Bošnjak i funkcioner u izvršnoj vlasti radio. Uspjeli smo da potpišemo važne sporazume kao Opština sa Vladama tuzlanskog i sarajevskog kantona, donijeli značajna finansijska sredstva u ovu izrazito nerazvijenu opštinu", ističe Fejzić.

Navodi da je ovo loša poruka Bošnjacima u Srebrenici.

"Ovo je čisto demonstriranje sile. Smatram da je to loša poruka. Smatram i da se međunarodna zajednica morala i mora uključiti na sve ovo", smatra Fejzić.

Hamdija Fejzić: "Htjeli su da nas nema, zapalili su Podrinje, naše najdraže bacili u grobnice..."

Hamdija Fejzić: "Htjeli su da nas nema, zapalili su Podrinje, naše najdraže bacili u grobnice..."

Istog mišljenja je i predsjednik kluba "Moja adresa: Srebrenica" u SO Srebrenica Almir Dudić.

"U nekim proteklim periodima međunarodna zajednica se itekako uključivala kada je trebalo vršiti pritisak na bošnjačke predstavnike. Sada nailazimo na šutnju, i neuključivanje. Znači li to da nas ponovo međunarodna zajednica izdaje i ostavlja na cjedilu. Nije prvi put", istakao je Dudić koji je dodao i da članovi kluba "Moja adresa: Srebrenica" više neće učestvovati u budućem radu Skupštine općine Srebrenica.

Dudić je pozvao i predsjednika SO Srebrenica Salku Tursunovića da podnese ostavku i odbornicu Dželaludinu Nukić (DF) da ne učestvuju u radu Skupštine.

Odlukom srpskih odbornika u SO Srebrenica za novog zamjenika načelnika imenovan je Momčilo Cvjetinović (SDS). Dosadašnja praksa kada je Srebrenica u pitanju bila je da ako je načelnik općine iz jednog, zamjenik načelnika je iz drugog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije