Hamdija Fejzić: Istina o Srebrenici koju ne možemo čuti u školama u RS

Radiosarajevo.ba
Hamdija Fejzić: Istina o Srebrenici koju ne možemo čuti u školama u RS
Printscreen / Hamdija Fejzić

U Memorijalnom centru Srebrenica Potočari obilježava 25. godišnjica genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile u julu 1995. godine.

Ove godine će biti sahranjeno devet identifikovanih srebreničkih žrtava.

Prvi je na komemoraciji govorio Hamdija Fejzićpredsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

"Selam i rahmet šehidima Srebrenice. danas smo ovdje da ne zaboravimo da je u Srebrenici počinjem genocid. da pošaljemo poruku da se nikada ne ponove dešavanja od 11. jula 1995. Pamtimo žrtve, a danas ćemo klanjati dženazu sinovima Podrinja. Devetorici od 8.732 žrtve Podrinja. Kazat ću vam istinu, istinu koju ne možete čuti u RS, u školama u manjem bh. entitetu", kazao je na početku Hamdija Fejzić.

On se zahvaolio svim ljudima cijeloga svijetu koji su s mislima i srcima sa Srebreničanima.

"Dokazana je istina, žrtva se ne smije zaboraviti. Poruka svijetu - niste nas zaštitili 11. jula 1995. Zaštite nas i ublažite našu bol. Srebrenica je grad obilježen s proslošću, ali niko nema pravo da kaže da ovaj grad nema budućnost", dodao je Fejzić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije