Halid Genjac: Bh. blok je postupio kukavički, oni bježe u udobnost opozicije

Radiosarajevo.ba
Halid Genjac: Bh. blok je postupio kukavički, oni bježe u udobnost opozicije
Foto: Radiosarajevo.ba / Halid Genjac
Odluka Bh. bloka da odbije ulazak u vlast s nacionalnim strankama izazvala je reakciju nesuđenih koalicionih partnera. Stranka demokratske akcije (SDA) je iznenađena odlukom Bh. bloka da "ne preuzme odgovornost".

"Nažalost, današnja odluka govori da je Bh. blok postupio kukavički. Neće da prihvate odgovornost koju su dobili povjerenjem birača. Nisu na pravi način odgovorili izazovu trenutka o čemu će historija suditi. Ugodnije im je biti u opoziciji, i oni tamo bježe, u udobnost deklaracija, rezolucija i drugih stvari koje ne povlače odgovornost", rekao je za FTV Halid Genjac, generalni sekretar SDA.

Lazar Prodanović, član Glavnog odbora SNSD-a, smatra da je riječ o dogovoru političkih stranaka na nivou Federacije. Nisu se oglašavali predstavnici HDZ-a BiH, stranke koja bi zajedno sa SDA i SNSD-om trebala formirati vlast na državnom nivou.

Podsjetimo, nakon današnjeg sastanka predstavnici SDP-a, DF-a i Naše stranke postigli su dogovor da ne ulaze u vlast s nacionalnim strankama na federalnom i državnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije