Bh. blok prelomio: Nećemo u vlast, ostajemo u opoziciji!

Radiosarajevo.ba
Bh. blok prelomio: Nećemo u vlast, ostajemo u opoziciji!
U centrali SDP-a u Sarajevu održan je sastanak lidera političkih stranaka okupljenih u Bh. blok koji su raspravljali o ulasku u vlast na federalnom i državnom nivou.

Nakon sastanka novinarima se obratio prvi čovjek SDP-a Nermin Nikšić koji je rekao da su delegacije SDP-a, DF-a i Naše stranke imale jedinstven stav.

"Bh. blok je budućnost na bh. političkoj sceni i zato je važno da održimo jedinstvo unutar Bh. bloka i svake od stranaka pojedinačno. Ono što vas najviše zanima je odluka da ostanemo opozicija na federalnom i državnom nivou. Ne bi bilo dobro da BiH ostane bez opozicije", rekao je Nikšić.

niksic_bh_blok_02.jpg - undefined

Foto: Fena

Skoro identične stavovi imali su i lideri ostale dvije partije – Demokratske fronte i Naše stranke.

"U ime očuvanja Bh. bloka stav DF je da ćemo biti opozicija. Ono što nam je bitno je da čuvamo Bh. blok kako bi u narednom periodu nastupili jedinstveno na lokalnim i općim izborima", rekao je Željko Komšić, lider Demokratske fronte.

komsic_bh_blok_02_fena.jpg - undefined

Foto: Fena

"Danas je vrlo značajan datum u historiji BiH. Bh. blok je nacionalnim stranakama rekao NE. Želimo stvoriti novu platformu, doći do građana koji misle da je budućnost BiH u Europi. Moramo pojačati aktivnosti na cijeloj teritoriji BiH da više nikad ne dođemo u dilemu da li da ulazimo u vlast sa nacionalistima. Želim naglasiti: Stranke koje čine Bh. bloka podržat će sve odluke koje se tiču ravnopravnosti građana i naroda, pristupanja NATO savezu i EU", poručio je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

kojovic_bh_blok_fena.jpg - undefined

Foto: Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije