Hakija Meholjić o odluci Glavnog odbora: Ovo je danas fašistički SDP

N. Ka.
Hakija Meholjić o odluci Glavnog odbora: Ovo je danas fašistički SDP
Foto: SDPBiH / Hakija Meholjić

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović danas su odlukom Glavnog odbora SDP-a isključeni iz SDP-a.

Lagumdžija i još sedam članova isključeno iz SDP BiH

Nermin Nikšić uoči Glavnog odbora SDP-a: Oni koji su u SPD-u rade nam iza leđa

Hakija Meholjić jedan od isključenih članova kazao je za Radiosarajevo.ba da je ponosan na ovakvu odluku Glavnog odbora, jer je SDP BiH negdje izgubio kompas.

"Ljudi na ovakav način rade protiv države, jer mi nismo napravili nikakvu partiju, nego smo željeli da se ujedini ljevica.  Njima je ovdje bitno samo Sarajevo i Tuzla, a šta je sa nama u RS-u? Ovdje je samo priča protiv SDA, a BiH se raspada, meni je bitna moja porodica , pa država, pa Memorijalni centar u Potočarima. 

Dodika crta kartu i kaže da BiH nije država, da Drina nije granica, negira genocid, nijedan organ stranke ne reaguje. Čime su oni ucijenjeni, kojom organizacijom, ne znam, ovdje se stvorila jedna interesna grupa. Ovo je današnji fašistički SDP", rekao je Meholjić.

S druge strane, Miro Lazović odbio je dati komentar na odluku Glavnog odbora SDP-a.

"Nemam komentara. Zaista", kratko nam je kazao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije