Olovo / Hair česma će čuvati uspomenu na svirepo ubijenu Arnelu Đogić

24. 09. 2019. u 13:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 863

Rodbina i prijatelji svirepo ubijene Arnele Đogić, pored spomenika na mjestu odakle je bačena u kanjon rijeke Stupčanice, proteklog su vikenda postavili i hair česmu.

Svi koji prolaze putem Olovo – Han Pijesak, pored spomenika koji podsjeća na dragu djevojku i opominje šta može ljudsko zlo, sada se mogu odmoriti, osvježiti i napiti čiste vode.

Majka Nura napominje da su česmu podigli i na mjesnom mezarju gdje je Arnela ukopana.

Hair česma pored spomenika Arneli Đogić - undefinedFoto: Radio Olovo

"Ideju da se i pored spomen obilježja podignutog na mjestu nesreće, izgradi česma i dovede pitka voda dao je otac Emin", kazao je brat Anel

Sjećanje na rahmetli Arnelu sada čuva i ova hajrat.

Naime hair česme su vid trajnog dobra od koga, uče nas vjerske knjige, onome u čije ime se podižu, teku sevapi sve dok se tim dobrom koriste ljudi.

Avdija Selimović i Muriz Brkić na okrutan i svirep način ubili djevojku, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, potom je usmrtivši nožem. Podsjećamo vas, Brkić i Selimović su 27. februara 2016, u Olovu dogovorili da ubiju Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom, a, nakon prekida, započela je vezu s Kenanom Trakićem, zbog čega je Avdija bio ljubomoran.

On je vozilom došao u mjesto Ceribašići - Sokolac po Muriza Brkića. Oko 16 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi, gdje su utvrdili najpogodnije mjesto da sakriju Arnelino tijelo nakon što je ubiju. Nakon što su našli pogodno mjesto, odvezli su se nazad u Olovo u kafić, gdje su pili alkohol, a zatim su otišli do mjesta zvano Brda, gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe s Arnelom i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao. Avdija se oko 18.30 sati našao s Arnelom, a ona je sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište.

Dovezavši se do dogovorenog mjesta, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao, sjeo na mjesto suvozača i odmah se obratio Avdiji riječima: "Avdija, hoćemo li sada", na što je on, vozeći prema mjestu Čudanski krševi, odgovorio: "Odmah".

Muriz je prešao na zadnje sjedište, gdje je djevojku pretukao pesnicama.

Po dolasku u mjesto Velika krivina, Avdija je izašao iz auta, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka izvadio uže za vezanje bala sijena koje su žrtvi vezali preko usta stežući joj jezik. Nakon toga Avdija ih je odvezao do mjesta Čudanski krševi. Kada su se dovezli, izvukli su Arnelu vani te su je bacili potrbuške na zemlju. Avdija je tada iz vrata vozila uzeo nož dužine oko 15 centimetara te ga je dao Murizu govoreći: "Uradi to da ne ostane živa."

Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70 metara. Poslije toga su se odvezli prema Olovu, a u mjestu Čunište izašli su iz vozila i oprali ruke. Kasnije su bacili i Arneline stvari, a potom su otišli u kafanu, gdje su pili i slavili.

Kenan Trakić, momak ubijene Arnele, ranije je za medije tvrdio da su Selimović i Brkić u Carevoj Ćupriji tražili i njega da ga ubiju. Tada je Trakić kazao da je na vrijeme uspio otići te da je bio s nekolicinom svojih prijatelja koji su ga, vjerovatno, spasili sigurne smrti.

NEMA KOMENTARA